Vikten av rätt möbler

Vi använder oss nästan uteslutande av egna möbler när vi homestagar ett hus eller en lägenhet. En del funderar över varför vi gör det, och här tänkte vi besvara den frågan. Vi går givetvis igenom allt med våra kunder och förklarar varför vi gör som vi gör, men det kan ju vara roligt för andra att veta också.

Anledningen till att vi sällan använder oss av befintliga möbler är för att ett hem som ska visas för intresserade spekulanter aldrig får vara för personligt. Tanken med en visning är att personerna ska kunna bilda en egen uppfattning om hur det vore ifall de bodde där. De vill inte gå in och känna sig som gäster i någon annans hem.

Inredning kan vara ganska känsligt, och en del kan ta det rent av personligt när man vill ställa in egna möbler efter att de ägnat flera år åt att få hemmet så fint som möjligt. Det är inte det det handlar om. Vi ser absolut inte ner på någons inredning, och vill kunden absolut ha sina egna möbler går vi självklart med på det. Saken är den att möbler som brukats i ett hem ofta ser använda ut, och med all rätt.

När man har en visning vill man att allt ska kännas nytt, fräscht och oanvänt – just för att personerna ska kunna se sig själva där istället för de som säljer bostaden. Av samma anledning vill ofta mäklaren att husägaren inte ska vara hemma under visningen, eftersom spekulanterna då känner sig tryggare att ställa personliga frågor.