Trötta & hängiga

Hej alla vänner, Gunilla och Anna här, och vi är trötta och hängiga just nu. Det brukar vara samma sak varje höst och vinter för oss, att vi blir lite hängiga i största allmänhet, vilket ju inte är så kul. Vi har utgått från att det beror på bristen på solljus, och vi helt enkelt behöver vistas utomhus så mycket som möjligt när solen tittar fram. Men vi har kommit fram till att det nog är mer än så, och vi kanske inte äter så bra som vi borde, eller i alla fall inte äter rätt sorts saker. Det blir inte bättre av att vi är dåliga på att hålla igång rent fysiskt. Visst, arbetet i ateljén kräver ju fysiska insatser, men SÅ mycket är det inte och det är nog så enkelt att vi helt enkelt inte riktigt är i så bra form överlag. Men mest tror vi nu det beror på att vi inte äter så bra, så det ska vi fixa till nu – tillsammans!

Hjälp med kosten
Nu är vi inte så duktiga på det där med vad man ska äta och sådant. Nog går det att läsa in en del på nätet, men vi har bestämt oss för att ta i med hårdhandskarna så att säga. Vi ska anlita en kostrådgivare, för att kunna lägga upp bästa möjliga dieter. Det finns kostrådgivning online där man förutom hjälp med kosten också får hjälp med att lägga upp sin träning, och varför göra något halvdant? Ska vi börja äta rätt kan vi lika gärna börja träna också, för att verkligen få energi att klara vintern med. Men bra kost är det första målet, sedan ska vi igång med träningen också.

Att börja träna kommer säkert att göra att vi blir ännu tröttare i början, innan vi hunnit bygga upp konditionen lite. Men i längden ska ju regelbunden träning innebära att man orkar mer, inte mindre. Det gäller bara att komma igång och ta sig över den första puckeln, någonting vi regelbundet under årens lopp misslyckats med, men nu ska det bättra sig med den saken, och därmed basta! Den vinterledighet som är på väg känns som perfekt läge att starta, och dessutom är det lågsäsong för ateljén just nu. Vi har mycket tid över till annat med andra ord.

Vad kommer 2017 att ge?
Även om det är lågsäsong i ateljén just nu så är det ju bara tillfälligt och säsongsbetonat. 2016 var ett bra år, och under 2017 har vi stora planer på att försöka utveckla vår verksamhet, och ta den ytterligare ett steg. Den kommer att fortsätta att vara en hobbyverksamhet, bara det att hobbyn kommer att utökas en del och bli större, om allt går som det ska. Vi ser 2017 an med tillförsikt, det kan bli vårt bästa år i ateljén någonsin. Det är i alla fall vad vi ska arbeta för, med all den energi vi får från bättre kost och mer träning!

Varmt välkomna att boka ett besök, och god ju, gott nytt år allihopa!