Total makeover av uteplats

Uteplats med trädgårdsmöbler

En del av uteplatsen

Vårt fokus handlar inte enbart om att man ska förändra och bygga upp en känsla och karaktär inomhus, det som våra kunder har som uteplatser är minst lika viktigt, om inte allra viktigast. En trädgård ska vara en plats där man inte ska behöva tänka så mycket, utan bara kunna koppla av och njuta av stunden och livet. Man ska kunna känna sig hemma på ett lugnt sätt.

En av våra kunder hade en uteplats de inte lagt ner speciellt mycket tid på, visserligen bestod själva grundarbetet av en del arbete, då själva uteplatsen var bra gjord, men detaljerna, möblerna och så vidare, lämnade mycket att önska. Vi insåg potentialen i det hela och eftersom trädgården hade mycket inslag av omkringliggande stenar passade det då utmärkt för oss att använda oss av olika slaggstenar i olika former och storlekar. Stenarna placerades ut på olika ställen på uteplatsen och bidrog till en lugn atmosfär, där utemöblerna från Trademax gav den där charmen vi ville ha.

Eftersom att sten var ett stort inslag valde vi också att använda oss av ett stenbord, vilket vi modifierade genom att fasa in olika typer av slaggsten i det. Resultatet blev häpnadsväckande och när våra kunder sitter och njuter av kvällssolen på sin uteplats kan de se hur bordets olika stenar lyser upp och skapar ett härligt ljus. Med tre dagars arbete blev en tråkig uteplats nu istället en oas där sinnet kan ges ro och själen läkning. Vi misstänker att det inte är det sista steninfasade utemöbeln vi kommer att göra.