Spännande i köket

Inredning i all ära, men den ska ju användas också, och det är någonting vi tänkte gå in lite närmare på i det här inlägget. Vintern är lite av en lågsäsong för oss då de flesta föredrar att inte flytta när det är isande kallt, snöigt och blåsigt utomhus. Det gäller då inte minst utomhusinredning som vi sysslar en del med. Att försöka inreda en trädgård med trädgårdsmöbler när det är tjugo centimeter snö på tomten och 15 grader kallt? Nej, det fungerar helt enkelt inte riktigt. Så därför tänkte vi i det här inlägget skriva lite om spännande experimenterande som man kan göra i sitt kök. Först och främst kokosfett och kokosolja – någonting som är väldigt underskattat i Sverige men som vi tror att fler skulle uppskatta, om de bara provade på det.

Bra för kropp, hår och mat

En kokosnöt.

Visst ser kokosnöten läcker ut?

kokosfett och kokosolja är någonting som kan användas både till matlagning och för att smörja in håret och kroppen med (även om man vanligtvis inte använder exakt samma produkter till båda sakerna). Vad gäller matlagning så är kokosolja någonting som varit (och är) vanligt förekommande i många länder. Den fördel som kokosfett har är att det enkelt förbränns av kroppen och ger energi. Det är helt enkelt ett bra och nyttigt fett som passar till nästan vad som helst – till matlagning, bakning eller direkt på smörgåsen. Att kokosolja och fett också har en mycket god smak gör inte saken sämre. Dock, det handlar inte om härdat kokosfett, som inte alls har det riktiga kokosfettets alla goda egenskaper och smak. Härdad kokosolja och kokosfett är ingenting att stå efter.

Finns på nätet
Det kan vara lite svårt att hitta bra kokosolja i matvarubutiker, men lyckligtvis finns det flera onlinebutiker som har det i sitt sortiment. Hos Svenskt Kosttillskott finns flera olika sorters kokosolja och kokosfett att köpa, både för matlagning och hudvård. Det är heller inte så dyrt även om det kostar en del mer en vanlig enkel matolja eller matfett. Den mycket högre kvalitén (och godare smaken!) gör dock att vi tycker att det är värt det, och det tror vi att du också kommer att göra om du provar!