Piffa upp badrummet

Bad och sten hänger ju på sätt och vis ihop. Romarnas badhus bestod ju, såvitt vi har förstått det, mestadels av marmor och annan sten, vilket inte är så svårt att förstå. Marmor i moderna badrum är ju nu inte det vanligaste då det kostar en hel del, men det är ändå inte helt ovanligt. En klassisk lösning även om de flesta numera föredrar kakel och klinker eller till och med plastmattor. Plastmattor kan vara nog så praktiska, men är knappast det mest estetiskt tilltalande materialet för badrum. Men badrum består ju av mer än golv och väggar, utan det finns ju en hel del möbler där också. Toalettstol, badrumsskåp, tvättställ, kanske en duschkabin, och så vidare. Moderna badrum skiljer sig kort sagt en hel del från de utedass som användes för 100 eller 200 år sedan.

Plast nej, marmor eller kakel ja
Det är det vi tänkte tala lite om nu. En helrenovering av badrummet där man byter ut plastmattor och sådant mot kakel eller marmor är rätt så dyrt, men att skaffa sig ett möbelpaket till badrummet är betydligt billigare – och ger bra resultat, på flera vis. Dels rent utseendemässigt, i och med att man får nya fräscha möbler som inte hunnit slitas och smutsas ned så mycket att de är bortom räddning. Och dels rent praktiskt, i och med att nya badrumsmöbler ofta är mer effektiva och bekväma än gamla. Med andra ord, att skaffa sig nya badrumsmöbler kan motiveras både av praktiska och estetiska skäl, så varför vänta?

Fördelar med färdiga paket
Att köpa ett möbelpaket till badrummet i stället för att köpa sakerna var för sig har också den fördelen att det (oftast) blir billigare på det viset. Dessutom har det den fördelen att möblerna i paketet passar ihop, rent utseendemässigt, så att badrummet inte ser ut som ett dåligt lapptäcke, där ingenting hänger ihop. För att ett rum ska ge ett bra intryck så krävs oftast att man håller sig till en stil (det går att experimentera, men då krävs det att man verkligen vet vad man gör). Väljer man ett möbelpaket man tycker ser bra ut så kan man förvänta sig att rummet inte kommer att ”skära sig”, utan allting passar väl ihop.