Nödvändiga byten

Som de flesta husägare vet så är varmvattnets vara och icke vara en stor fråga, speciellt om man är en stor familj där det tar lite tid att ordna med varmt vatten i dusch och kranar. Gudarna ska veta att vi som jobbar här alla har haft vår beskärda del av kalla duschar och det gör ingen glad egentligen. Men det är bara att uthärda och inte mycket mer att göra med det. Det är värre när själva varmvattenberedaren går sönder och inte levererar varmvatten alls. Det är inte något som man orkar att stå ut med speciellt länge. Det var precis det som hände i vår ateljé. Varmvattnet slutade fungera, och det resulterade i att allt som kom ur kranen var kallt. Inte speciellt kul att tvätta av sig i omklädningsrummet efter en hård arbetsdag då.

Som tur är så har Gunilla lite erfarenhet av det hela. Hon och hennes man har nämligen en sommarstuga strax utanför Leksand, där de har spenderat större delen av den här sommaren. En sommarstuga är alltid en sommarstuga, vilket betyder att det är en enklare tillvaro som man får leva i, men varmvatten vill man trots allt ha där också. Det som de upptäckte var just samma problem när de skulle flytta dit, nämligen att varmvattenberedaren hade gått sönder. Det var tydligen inte helt svårt att fixa. Gunillas man jobbar med VVS så han har koll på vad som behövs göras, och de beställde en ny varmvattenberedare från Bygghemma. Leveransen gick tydligen väldigt snabbt och gubben fixade jobbet snabbt och enkelt, vilket gjorde att de kunde njuta av sin sommarstuga precis som de brukar.

screw-1010557_640

Det är också den lösningen som vi kollar på nu, att köpa hem en varmvattenberedare så fort det bara är möjligt. Gunilla har redan rullat in sin man i det hela, så han har varit här och kollat och sett att det var just varmvattenberedaren som var problemet. Precis som de gjorde nu i somras kommer vi också att göra i vår ateljé, nämligen beställa den från Bygghemma. Tydligen har de väldigt bra priser på sina varmvattenberedare, så det ska inte behöver betyda alldeles för mycket utgifter för oss på Slaggsten. Dessutom gör Gunillas man jobbet, så där sparar vi in en stor kostnad!